Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Wetterhoffin väkeä: Niittyvilla

  – Vanhat tekstiilit ovat ehdoton intohimoni. En koskaan osta kotiini mitään uutta, vaan kunnostan vanhaa, Hillevi Kaarlenkaski sanoo.

  Hän on perinnetekstiileihin ja käsityöantiikkiin erikoistuneen Niittyvillan sivutoiminen yrittäjä. Kauppa sijaitsee Wetterhoffin talon katutasossa, Kide-myymälässä. Tilat ovat yhteiset Kide-osuuskunnan kanssa, joka hoitaa molempien kauppojen myyntiä.

  Niittyvillan perusti Helena Raussi-Tihula 1980-luvun lopussa. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2011 ja sai seuraajakseen Kaarlenkasken.

  Niittyvillan tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa sisustukseen, kattaukseen ja petaukseen liittyvät perinnetekstiilit. Ryijyt, raanut, liinavaatteet, kirjaillut lakanat, pöytä- ja pitsiliinat ovat kauniisti esillä. Ennen kuin aarteet pääsevät myyntiin, Kaarlenkaski kunnostaa ne tai ideoi vanhasta uutta.

  – Sulkeudun aika ajoin kotona ompeluhuoneeseen, ja teen vanhoista kankaista ja pitseistä esimerkiksi tyynyliinoja ja pussukoita, Kaarlenkaski kertoo.

  Hän on valmistunut Wetterhoffin kotiteollisuusoppilaitoksesta tekstiilisuunnittelijaksi vuonna 1982. Kaarlenkasken mukaan Niittyvillaan riittää myytävää vuosikausiksi. Innokkaana käsityöharrastajana hän on hamstrannut vanhan hevostallin täyteen kunnostusta odottavia perinnetekstiilejä ja -tavaroita.

  – Joskus eläkkeellä keskityn pelkästään huvin vuoksi ompeluun, Kaarlenkaski nauraa silmät sirrillään.

  Teksti ja kuva: Tia Yliskylä

  LUE MYÖS: PROJEKTIKOORDINAATTORI HILLEVI KAARLENKASKI

    Takaisin
 •   Arkisto

MIKÄ?

Perinnetekstiili- ja antiikkiliike Niittyvilla

Wetterhoffin talon katutasossa Kide-myymälän sisällä

Puhelin: 0500 599 755

Sähköposti: hillevi.kaarlenkaski@projektistudio.fi

Avoinna: arkisin kello 10–17, lauantaisin kello 10–14

Palvelut: perinteiset vanhat tekstiilit, sisustus- ja pientuotteet, entisöidyt ja kierrätetyt käsityöt

 

"En koskaan osta kotiini mitään uutta, vaan kunnostan vanhaa."

Hillevi Kaarlenkaski