Uutiset

  

 • Pellavalla pyyhkii hyvin!

   

  Pellava-ilta keskiviikkona 18.10.2023 klo 18.00 Wetterhoffin Wanhassa Kutomossa, Palokunnankatu 9, Hämeenlinna.

   

  Pellava-illassa asiantuntija Leena Pesu Linen Stories -yrityksestä kertoo pellavan viljelystä ja pellavakuidun käytöstä Suomessa ennen ja nyt. Leena Pesu on yrittäjä ja käsityönharrastaja, joka vuonna 2019 hurmaantui pellavasta ympäristöystävällisenä materiaalina, ja päätti tuoda tämän perinteikkään kasvin viljelyn takaisin Suomeen. Linen Stories -yrityksensä kautta hän viljelyttää kuitupellavaa ja rakentaa tuotantoketjua sen jalostamiseksi erilaisiksi tuotteiksi. Luennossa käydään läpi pellavan viljelyä ja käsittelyä perinteisin menetelmin, mutta päästään myös tutustumaan teollisen tuotantoon ja sen nykytilaan.

  Lisäksi näytämme vanhan historiallisen opetusfilmin pellavasta. Illan aikana on myös mahdollista ostaa itselleen pellavakuitua ja -lankaa.

  Pellava-ilta on yleisölle maksuton ja siellä on kahvitarjoilu. Halutessasi voi varmistaa paikkasi ilmoittumalla pellava-iltaan 16.10. mennessä : wetterhoff@wetterhoff.fi tai 0500 599755 tai Wetterhoffin myymälään. 

  Pellava-ilta on osa Wetterhoffin Vintage-viikkoa, johon kuuluu myös Sässynämarkkinat pe-la 20.-21.10. sekä Wetterhoffin arkistojen vanhojen ryijymallien julkistus uudelleenkäyttöön.

  Wetterhoffilla on jo yli vuosisata tiedetty pellavan erinomaiset ominaisuudet ja ammattikutomossa onkin aikoinaan kudottu tuhansia tuotteita pellavasta: pöytäliinoja, pyyheliinoja, verhoilukankaita ja verhoja. Pieni osa näistä ammattikutomon vanhoista tuotteista on edelleen saatavissa Wetterhoffin myymälässä. Myymälästä löytyy toki myös uusia pellavatuotteita: pyyhkeitä, pöytäliinoja ja neule- ja kirjontalankoja. Etenkin pyyhkeenä pellavan erinomainen kosteudenimukyky pääsee oikeuksiinsa.

  Pellava on ympäristöystävällinen kasvi ja viihtyy ja kasvaa hyvin Suomen ilmastossa. Kuituna pellavalla on paljon hyviä ominaisuuksia. Lämpöä säätelevänä ja kosteutta sitovana se on myös erinomainen vuodevaatteiden materiaali. Kuitu on lujaa ja siinä on kaunis kiilto ja luontainen väri.

   

   

    Takaisin
 •   Arkisto