Wetterhoff-myymälä

 

Wetterhoff-myymälä uudistui keväällä 2017

Upea kokonaisuus, kehui Taina Lammassaari. Valoisa ja värikäs, kiitteli Oiva Ahola. Uudistunut Wetterhoff-myymälä on kerännyt runsaasti kiitoksia ja kehuja.

– Olemme iloisia ja onnellisia siitä, että saimme rakennettua juuri sellaisen Wetterhoff-myymälän kuin halusimme. Tämä on iloinen, raikas, värikäs, esteettinen ja eettinen. Täällä on paljon historiaa ja paljon modernia, Fredrika Wetterhoff –säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen iloitsee.

Uudessa Wetterhoff-myymälässä on tuplasti enemmän tilaa kuin vanhassa. Myymälä jakaantuu nyt neljään eri osaan: sisustus-, lahja- ja käyttötavaraosastoon, tee itse –osastoon, Korttien Taloon ja Konttori-työpajaan.

Uniikki lankatuotanto on Wetterhoffin helmi

Wetterhoff tunnetaan etenkin uniikista lankatuotannostaan.

Langat kehrätään muun muassa Norjassa, Italiassa ja Saksassa, mutta värjätään Suomessa. Väriskaalat ovat poikkeuksellisen laajat: esimerkiksi ryijylangoissa on 159 eri värivaihtoehtoa.

Silkkivillalangat Silvia, Sivilla ja Sofia soveltuvat sekä neuleisiin että kudontaan samoin kuin kampavillalanka Veerakin. Ryijylanka Tuukkaa myydään sekä lankana että ryijytarvikepaketeissa.

– Ryijymallistomme koostuu nykysuunnittelijoiden malleista sekä tekstiilikokoelman aarteista. Mallisto on laaja: noin 70 eri mallia 1900-luvun alusta tähän päivään. Kaikki mallit voidaan valmistaa itse ommellen tai kutoen tai ostaa valmiina. Esimerkiksi vuonna 2016 tekstiilikokoelmien mallistosta valittiin uusvanha, vuonna 1919 suunniteltu Juhlan aika –ryijy juhlistamaan Suomi 100 –juhlavuotta, Jaana Rantanen kertoo.

WETTERHOFFIN MAKSUTTOMAT NEULEOHJEET

WETTERHOFF-MYYMÄLÄ

Wetterhoffin talon 1. kerros

Käsitöiden, tarvikkeiden, sisustus- ja lahjatavaroiden sekä ekologisten tuotteiden aarreaitta Hämeenlinnan keskustassa.

AVOINNA

  • Ma, ti, ke ja pe 10–17
  • To klo 10–18
  • la 10–14
    (heinäkuussa suljettu lauantaisin)

YHTEYSTIEDOT

 

"Uudistunut Wetterhoff-myymälä on tilava, valoisa, värikäs ja raikas."

Hannele Yrjö-Koskinen

 

WETTERHOFFIN VERKKOKAUPPA

VANAJA SHOP

ILMAISET NEULEOHJEET