Wetterhoffin talo vuokraa työtiloja kymmenille luovien alojen yrityksille. Lisäksi arvorakennuksessa on myymälöitä sekä kokous- ja tapahtumatiloja.
Fredrika Wetterhoff (1844–1905) omisti elämänsä vähävaraisten tyttöjen kouluttamiseen. Hän perusti Hämeenlinnaan tyttöjen työkoulun vuonna 1885.
Fredrika Wetterhoffin ennakkoluulottomuus ja henkinen perintö näkyvät toiminnassamme tänäkin päivänä.
Wetterhoff-koulutusta antaa tänä päivänä Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelma sekä Ammattiopisto Tavastian käsi- ja taideteollisuusala sekä tekstiili- ja vaatetusala.
Vähävaraisten tyttöjen kouluttaminen oli Fredrika Wetterhoffin (1844–1905) elämäntyö.
Idea sai alkunsa, kun hän yritti kouluttaa entisiä naisvankeja käsityöammattiin. Tulokset olivat laihanlaiset. Fredrika tuli siihen tulokseen, että naisen tulisi ensin hankkia ammatti ja sitä kautta vahva itsetunto. Jälkikäteen on hankala korjata virheitä.
Fredrika ajatteli, että ammatti ja toimeentulo suojaisi tyttöjä ikävyyksiltä. Muun muassa nämä ajatukset saivat Fredrikan perustamaan tyttöjen työkoulun Hämeenlinnaan vuonna 1885.
– Hän oli poikkeuksellinen, koska ei antanut sukupuolensa rajoittaa tekemisiään. Se oli tuohon aikaan hyvin epätavallista. Hän oli kaikkea muuta kuin vain pitsiä virkkaava porvarisnainen, tutkija Inka-Maria Laitila kertoo.
Fredrika Wetterhoff-säätiö on Fredrika Wetterhoffin perustama testamenttisäätiö. Säätiö edistää käsi- ja taideteollisuutta, muotoilua, niiden ammattitaitoa ja kulttuuria.
Säätiö omistaa Wetterhoff Oy:n, joka vastaa liiketoiminnasta.
Johtoajatuksena on käsityötaidon ylläpitäminen ja säilyttäminen, niin kuin se on ollut jo Fredrikan ajoista lähtien.
LISÄTIEDOT
Hillevi Kaarlenkaski, toiminnanjohtaja, Fredrika Wetterhoff -säätiö.
hillevi.kaarlenkaski@wetterhoff.fi
Puh. 0500 599 755
WETTERHOFFIN TALO
FREDRIKA WETTERHOFF -SÄÄTIÖ
FREDRIKA WETTERHOFF