Arkiston ryijymallit käytössäsi

  

Arkiston aarteet uudelleenkäyttöön

Fredrika Wetterhoff-säätiöllä on arkistossaan satojen ryijymallien kokoelma. Vanhimmat mallit ovat 1800- ja 1900-lukujen taitteesta Työkoulun alkuajoilta ja suuri määrä ryijyjä on suunniteltu 1930-luvulla, jolloin ryijyllä sisustaminen oli suuressa suosiossa suomalaisissa kodeissa. Nyt osa näistä malleista ja ruutupiirroksista on saatavissa ryijyntekijöille valmistettavaksi.

Kokoelmassa löytyy Wetterhoffin opettajina ja tuotesuunnittelijoina toimineiden taiteilijoiden, kuten Ester Axin, Hilja Palomäen, Tellervo Strömmerin, Pia Katerman ja Laila Karttusen ryijymalleja.

Vintage-malliston ryijyt ovat pääosin 1930 - 1960 -luvuilta. Mallit on valittu siten, että ne voidaan sovittaa Wetterhoffin valmiisiin ryijynpohjakankaisiin, jolloin ne voidaan valmistaa ompelemalla eikä tarvita kangaspuita. Kaikkien ryijyjen lankana on Wetterhoffin perinteikäs Tuukka-ryijylanka, 100 % karstavillalanka, jonka värikartassa löytyy 150 eri sävyä.

Myymme käyttöoikeuden vanhan ryijymallin valmistamiseen, se sisältää värikopion alkuperäisestä ruutumallista ja mallipiirroksesta, sekä ohjeen ryijyn valmistamiseksi ommellen tai kutoen. Ryijymallin käyttöoikeuspaketti maksaa 50 €. Tähän voi tilata lisäksi erillisenä palveluna lankamenekin laskemisen ja ja lankojen värinumeroiden päivityksen tämän hetkiseen Tuukka-ryijylankaan. Palvelun hinta on 50 - 150 € mallista ja koosta riippuen. Lankojen ja pohjakankaan kustannus on mallista ja ryijyn koosta riippuen noin 200 € - 1000 €. Lankamenekit voi toki myös itse laskea ja ostaa langat sen mukaan.

Vanhan ryijymallin käyttöoikeus sisältää yhden kappaleen valmistusoikeuden omaan käyttöön. Mallia ei saa kopioida eikä myydä eteenpäin. Vanhoista malleista ei ole valokuvia, joten asiakas valmistaa ryijyn omalla vastuullaan ruutupiirroksen ja mallipiirroksen avulla.

Ryijymallit ovat esillä Wetterhoffin myymälässä Hämeenlinnassa sekä verkkokaupassa.

 

Tiedustelut: Hillevi Kaarlenkaski, Fredrika Wetterhoff-säätiö, 0500 599 755  hillevi.kaarlenkaski@wetterhoff.fi tai Wetterhoff-myymälä: 040 455 1445 tilaukset@wetterhoff.fi