Uutiset

  

 • Arkiston aarteet uudelleenkäyttöön.  

  Fredrika Wetterhoff-säätiöllä on arkistossaan satojen ryijymallien kokoelma. Vanhimmat mallit ovat 1800- ja 1900-lukujen taitteesta Työkoulun alkuajoilta. Nyt osa näistä malleista ja ruutupiirroksista on saatavissa ryijyntekijöille valmistettavaksi.

  Myymme käyttöoikeuden vanhan ryijymallin valmistamiseen, se sisältää värikopion alkuperäisestä ruutumallista ja mallipiirroksesta, sekä ohjeen ryijyn valmistamiseksi ommellen tai kutoen. Ryijymallin käyttöoikeuspaketti maksaa 50 €. Tähän voi tilata lisäksi erillisenä palveluna lankamenekin laskemisen ja ja lankojen värinumeroiden päivityksen tämän hetkiseen Tuukka-ryijylankaan. Palvelun hinta on 50 - 150 € mallista ja koosta riippuen. Lankojen ja pohjakankaan kustannus on mallista ja ryijyn koosta riippuen noin 200 € - 1000 €. Lankamenekit voi toki myös itse laskea ja ostaa langat sen mukaan. Mallit on valittu siten, että ne voidaan sovittaa Wetterhoffin valmiisiin ryijynpohjakankaisiin, jolloin ne voidaan valmistaa ompelemalla eikä tarvita kangaspuita. Kaikkien ryijyjen lankana on Wetterhoffin perinteikäs Tuukka-ryijylanka, 100 % karstavillaa.

  Vanhan ryijymallin käyttöoikeus sisältää yhden kappaleen valmistusoikeuden omaan käyttöön. Mallia ei saa kopioida eikä myydä eteenpäin. Vanhoista malleista ei ole valokuvia, joten asiakas valmistaa ryijyn omalla vastuullaan ruutupiirroksen ja mallipiirroksen avulla. Kokoelmassa löytyy Wetterhoffin opettajina ja tuotesuunnittelijoina toimineiden taiteilijoiden, kuten Ester Axin, Hilja Palomäen, Tellervo Strömmerin, Pia Katerman ja Laila Karttusen ryijymalleja. Lisäksi arkistossa on useita kansanomaisia eri paikkakuntien ryijyjä, kuten Hattula-, Häme-, Hämeenlinna- ja Pirkkala-ryijyt.

  Ryijymallit ovat esillä Wetterhoffin myymälässä Vintage-viikolla 19.-21.10.2023 sekä nähtävillä verkkokaupassa  19.10. alkaen.

   

  Tiedustelut: Hillevi Kaarlenkaski, Fredrika Wetterhoff-säätiö, 0500 599 755 hillevi.kaarlenkaski@wetterhoff.fi

   

    Takaisin
 •   Arkisto