Uutiset

  

 • Vesihöyry suhahtaa säpäkästi, kun Café Hoffin yrittäjä Sirpa Soininen valmistaa cappuccinoa. Maitokahvi saa pintaansa suloisen sydänkuvion. Ja se tuoksu! Muikeat aromit houkuttelevat kuuman herkkujuoman nauttimiseen.

  Paitsi Sirpaa itseään. Kahvilayrittäjä on nimittäin teen juoja. Hän kertoo hurahtaneensa vihreään teehen.

  – Laadukas tee ja kahvi ovat Café Hoffissa itsestäänselvyys. Minun paras teehetkeni on rauhallinen. Aamulla voin kiireessä hörpätä pussiteen, mutta iltapäivällä nautin rauhassa haudutetun teen, maistelemalla maistellen, lehteä lukien ja nauttien.

  Sirpa Soininen on Café Hoffin asiakkaille tuttu kasvo. Hän työskenteli kahvilassa reilun vuoden ennen kuin ryhtyi yrittäjäksi. Päätös yrittäjäksi siirtymisestä oli helppo, koska Sirpa oli jo ehtinyt ihastua Wetterhoffin taloon ja sen väkeen.

  – Talon oma väki on ihanaa porukkaa! He käyvät täällä syömässä ja kokoontuvat samaan pöytään. Koko Wetterhoffin miljöö on aivan upea, ja se yhteishenki. Asiakkaatkin sanovat, että tämä on keidas keskellä kaupunkia, koska täällä on ihana tunnelma, ja siinä he ovat kyllä aivan oikeassa!

  Yli 130-vuotias Wetterhoffin talo luo ainutkertaisen ympäristön Café Hoffille. Tilava kahvila sijaitsee tiilitalon katutasossa. Kesällä kahvila laajenee terassille.

  Sirpa Soiniselle on tärkeää, että Café Hoffissa tarjotaan hyvää kahvia ja teetä. Kaikki juomat nautitaan posliiniastioista. Erikoisuus on Kaffelijuoma, joka on sekoitus kahvia ja kaakaota.

  Juomien ja kahvileipien lisäksi Hoffista saa arkisin lounasta. Salaattibuffet lämpimän lisukkeen kanssa on tarjolla ympäri vuoden. Talvisaikaan saa myös keittolounaan. Lauantaisin Hoffissa nautitaan brunssi.

  – Cafè Hoffin erikoisuus on suolaiset ja makeat vohvelit, eli Hoffelit.

  Sirpan lisäksi kahvila työllistää kokoaikaisesti toisenkin aurinkoisen ja hyväntuulisen asiakaspalvelijan, Gizemin. Kaksikkoa täydentää kolme tarvittaessa töihin tulevaa työntekijää.

  Sirpa ideoi uutta Café Hoffin palvelujen laajentamiseksi. Juhannuksen jälkeen kahvila on viikon ajan suljettu remontin vuoksi. Keittiötä uudistetaan toimivammaksi ja viihtyisämmäksi.

  – Olemme jo suunnitelleet uusia palveluja Wetterhoffin talon väen kanssa, esimerkiksi naurujoogaa ja tyky-päiviä.

  Sirpa on naurujoogan ohjaaja. Wetterhoffin talon Wanhassa Kutomossa on oiva tila naurujoogalle.

  Vanhassa rakennuksessa tarinat elävät, ja talon perustajan, Fredrika Wetterhoffin, haamu on jo ilmoittanut itsestään Sirpalle.

  – Fredrikan vanhan kaapin ovi aukeaa välillä itsestään, vaikka se on lukossa. Viime kesänä ulko-ovi paiskaantui kiinni ja auki, vaikka täällä ei ollut muita, Sirpa nauraa.

  Teksti ja kuva: Tia Yliskylä

    Takaisin
 •   Arkisto