Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Reilut ja ekologiset Mifukon korit tulevat Keniasta

   

  Uudistunut Wetterhoff-myymälä laajensi tuotevalikoimaansa merkittävästi. Yksi uutuuksista on Mifuko-korit. Ne ovat suomalaista designia mutta valmistettu Keniassa, Itä-Afrikassa.

  Mifukon korit tehdään käsityönä ja valmistustapa on ympäristöystävällinen. Lisäksi niiden tekijöille maksetaan reilua palkkaa.

  – Meille eettisyys tarkoittaa sitä, että tiedämme tasan tarkkaan missä tuote on tehty, millaisissa olosuhteissa työntekijät työskentelevät ja että heille maksetaan reilua palkkaa. Kenenkään ei tarvitse pelätä, että pienet lapset olisi pakotettu näitä tekemään, kertovat Mifukon perustajat, Minna Impiö ja Mari Martikainen.

  Mifuko on onnistunut yhdistämään muotoilun, reilun kaupan bisneksen ja köyhien auttamisen ainutlaatuisella tavalla. Machakoksen vuoristoalueella eletään pitkälti omavaraistaloudessa ja palkkatöitä on niukasti. Nyt yli 500 naista ansaitsee lisätuloa perheelleen.

  Korit ovat Mifuko-yrityksen menestynein tuote. Niitä tehdään vuosittain yli
  10 000 kappaletta.

  Kiondoja myydään 30:een eri maahan. Suurimmat tilaukset tulevat Saksasta ja Ranskasta. Lisäksi suosio on kasvanut huikeasti esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Hongkongissa ja Japanissa.

  Sana mifuko tarkoittaa swahilin kielessä taskua.

  – Me pidämme huolta, että kaikki saavat taskuunsa jotakin. Tuotteemme tuovat iloa sekä niiden valmistajille Keniassa että niiden käyttäjille kaikkialla maailmassa.

  Teksti: Tia Yliskylä, video: Mifuko, kuvat: Heléne Wikström ja Tia Yliskylä

    Takaisin
 •   Arkisto

MIFUKO

 • Valmistaa kiondo-koreja, sisustustuotteita, koruja ja asusteita
 • Suunnittelu on suomalaista, valmistus kenialaista
 • Toiminta on WFTO:n sertifioimaa ja tuotteet valmistetaan Reilun kaupan periaatteita noudattaen
 • Kiondot tehdään käsityönä Keniassa pienissä työpajoissa
 • www.mifuko.fi