Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Wetterhoffin väkeä: tekstiiliartesaani Tarja Lindfors

  Kotikin tekstiiliartesaani Tarja Lindfors iloitsee Wetterhoffin talon inspiroivasta ympäristöstä.

   

  Turkoosia, valkoista, vihreää ja mustaa. Tekstiiliartesaani Tarja Lindforsin kangaspuissa on kesän hempeät värit. Kaidepuu kolahtaa napakasti, kun kangaspuihin tottuneet kädet tiivistävät kuteet paikoilleen.

  Ilmassa on jotain ikiaikaista, kun Tarja kutoo räsymattoa Wetterhoffin talon toisessa kerroksessa. Kangaspuut ovat aina olleet olennainen osa Wetterhoffin taloa.

  Talon perustaja Fredrika Wetterhoff toi 1880-luvun alussa vipukangaspuut Saksasta Suomeen. Hän osti niitä Hämeenlinnaan perustamansa tyttöjen työkoulun käyttöön. Wetterhoffilta vipukangaspuiden suosio levisi ympäri Suomea.

  Tarjalle kangaspuut ovat perinteinen työkalu, jolla luodaan uutta ja modernia.

  – Haluan suunnitella ja kutoa laadukasta, kestävää ja nykyaikaista. Kangaspuilla voi kutoa paljon muutakin kuin vanhanaikaisia räsymattoja. Tavoitteeni on muuttaa vanhat käsitykset ja näyttää, mitä kaikkea näillä saa aikaan, Tarja sanoo.

   

  Haluan suunnitella ja kutoa laadukasta, kestävää ja nykyaikaista.

   

  Hän suunnittelee ja kutoo mattojen lisäksi kankaita, keittiö- ja kattaustekstiilejä, laudeliinoja, huiveja ja huopia.

  Yksi erikoistuote on akustiikkalevyjen design. Nykyaikaisissa omakotitaloissa on usein paljon avaraa tilaa, joka kaikuu ilman akustiikkalevyjä. Tarja suunnittelee levyjen päälle yksilölliset kangaskuosit, jotka muuttavat tylsän näköiset levyt tekstiilitaideteoksiksi.

  – Minulle on tärkeää tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa. Vain sillä tavalla tuotteesta tulee mieluisa ja yksilöllinen. Sellainen istuu kotiin ja tuntuu omalta.

  Tarja valmistui pari vuotta sitten sisustustekstiiliartesaaniksi Ammattiopisto Tavastiasta ja oli harjoittelijana Wetterhoff-myymälässä. Nyt hänellä on yritys nimeltä Kotikki.

  – Wetterhoffin talo merkitsee minulle paljon. Tämä yhteisö ja historia – en voisi kuvitellakaan parempaa paikkaa tämän työn tekemiseen!

  Teksti ja kuva: Tia Yliskylä

  KUKA?

  Tekstiiliartesaani Tarja Lindfors/ Kotikki

  Wetterhoffin talon toinen kerros

  Puhelin: 040 715 3001

  Sähköposti: kotikki.tarja@gmail.com

  Avoinna: Sopimuksen mukaan

  Palvelut: Tekstiilien suunnittelu ja kutominen kangaspuilla (esim. kankaat, keittiö- ja kattaustekstiilit, laudeliinat, huivit ja huovat)

    Takaisin
 •   Arkisto