Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Wetterhoffin väkeä: Sisustusompelimo MajaRannalla

  – Rakastan kaikkein eniten laskosverhoja, koska ne ovat niin monimutkaiset ommella. En ole koskaan mennyt siitä, mistä aita on matalin, sisustusompelija Mari Majaranta sanoo.

  Hän tuli Wetterhoffin talon Residenssihuoneeseen syyskuussa 2018. Residenssihuone on tarkoitettu vastavalmistuneelle käsi- ja taideteollisuuden tai muotoilun opiskelijalle. Mari valmistui sisustusompelijaksi Ammattiopisto Tavastiasta keväällä 2018.

  – Wetterhoff on ihana talo, kun täällä on samanhenkistä väkeä ja juttuseuraa, Mari kiittelee.

  Hän myöntää unohtuvansa päivittäin katselemaan työhuoneen valoisista ikkunoista avautuvia näkymiä: Vanajaveden rantaa ja sisäpihan puolella yli 130-vuotiaan Wetterhoffin talon rustiikkista tiiliseinää.

  – Rakastan vanhoja taloja, narisevia puulattioita ja aitoja materiaaleja. Wetterhoffin talossa Rehtorin kanslia on erityisen kaunis, Mari sanoo.

  Sisustusompelijan työhuoneessa on paljon kankaita, ompelukoneita, valmiita ja melkein valmiita ideoita sekä tekemisen iloa. Mari ompelee verhojen lisäksi tyynynpäällisiä, keittiötekstiilejä, pöytäliinoja, päiväpeittoja, kasseja, pusseja – mitä milloinkin mieleen juolahtaa!

  Seuraavaksi hän aikoo avata verkkokaupan itse suunnittelemilleen tuotteille, kuten kasseille, penaaleille, tyynynpäällisille ja muille käytännöllisille tuotteille. Valtaosa on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

  Työn ohella hän opiskelee yrittäjän ammattitutkintoa. Ompelemisen ja opiskelemisen vastapainoksi Mari on hullaantunut neulomisesta. Työhuoneen vihreällä penkillä puikot ja lankakerä odottavat ompelijan lounastaukoa.

  – Sain juuri ensimmäisen kaarrokeneulepuseroni valmiiksi. Nyt työn alla on neulepanta. Välillä ruokatunnit tuppaavat venymään, kun en malta lopettaa neulomista, Mari nauraa.

  Hän tykkää työssään eniten erilaisten sisustustyylien suunnittelemisesta ja toteuttamisesta.

  – Oman kodin tyyliä ei voi vaihtaa viikon välein, ja siksi on ihanaa, kun saa suunnitella ja ommella muille!

  Teksti ja kuva: Tia Yliskylä

    Takaisin
 •   Arkisto

MIKÄ?
Sisustusompelimo Maja rannalla/sisustusompelija Mari Majaranta

Wetterhoffin talon toinen kerros, Residenssihuone

Puhelin: 045 146 5380

Sähköposti: mari.majaranta@gmail.com

Avoinna: ma–pe klo 8.30–15.30

 

"Wetterhoff on ihana talo, kun täällä on samanhenkistä väkeä ja juttuseuraa."
Mari Majaranta

 

RESIDENSSIHUONE