Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Wetterhoffin väkeä: Käsityöhuone Kultarihma

  Kristiina Hämäläinen on Käsityöhuone Kultarihman perustaja, omistaja, suunnittelija ja toteuttaja.

   

  Rekissä roikkuu takkia, mekkoa, pukua ja paitaa. Mustanpuhuvan muodin keskeltä erottuu timanttisesti hohtava iltapuku. Strassit kimaltavat juhlavaatteessa ja vangitsevat katseen.

  Kauniit vaatteet ovat ompelija Kristiina Hämäläisen tekemiä. Hän muutti Käsityöhuone Kultarihman Tampereelta Hämeenlinnaan syyskuussa.

  Wetterhoffin talo otti Kristiinan lämpimästi vastaan, kuin kauan kaivatun perheenjäsenen. Sellainen hän onkin, sillä Kristiina valmistui Wetterhoffilta artesaaniksi vuonna 1986.

  – Wetterhoffin talosta on tullut upea luovan alan keskus. Tuntuu heti oikein kotoisalta, Kristiina kiittelee.

  Hän ompelee mittatilaustyönä uniikkeja vaatteita. Esimerkiksi juhlavaatteita, esiintymisasuja ja erikoismitoitettuja vaatteita.

  Hämeenlinnaan muuton myötä korjausompelu jää pois valikoimasta. Säästyvän ajan Kristiina aikoo käyttää oman vaatemalliston suunnitteluun ja toteuttamiseen.

  – Ihanaa, kun nuoretkin haluavat yksilöllisiä vaatteita! Kaikkea ei vain tilata netistä, koska jos haluaa aidosti erikoista, se täytyy tehdä varta vasten vaatteen kantajalle.

  Kristiinalla on laaja kokemus yksilöllisten vaatteiden ideoinnista toteutukseen saakka. Mieleenpainuva työ oli esimerkiksi naamiaisteemaiset häät. Yksi juhlavieraista halusi pukeutua sarjakuvahahmo Asterixin asuun. Toinen sonnustautui Kristiinan ompelemaan 3 muskettisoria –pukuun.

  – Olen todella tarkka laadusta. En päästä käsistäni ookoota, vain todella hyvä kelpaa. Huippulaatu on tuonut minulle laajan asiakaskunnan.

  Kristiina ajattelee, että hänen valmistamillaan vaatteillaan on pitkä elinkaari. Laadukkaista materiaaleista valmistettu uniikki asu ei vanhene hetkessä. Ja lempivaatetta voi aina tuunata.

  – Työssäni on parasta se, kun asiakas katsoo itseään peilistä uusi vaate päällään, ja kokee itsensä hyvännäköiseksi. Silloin olen onnistunut.

  Teksti ja kuva: Tia Yliskylä

    Takaisin
 •   Arkisto

KUKA?

 • Artesaani Kristiina Hämäläinen/ Käsityöhuone Kultarihma
 • Wetterhoffin talon toinen kerros
 • Puhelin: 03 2226713/ 040 8241062
 • Sähköposti: kristiina.kultarihma@gmail.com
 • Avoinna: Sopimuksen mukaan
 • Palvelut: Vaatteiden suunnittelu- ja ompelupalvelu (esim. juhla- ja esiintymisasut, mittatilausvaatteet, erityismitoitukset)

 

"Olen todella tarkka laadusta.
En päästä käsistäni ookoota, vain
todella hyvä kelpaa. "
Kristiina Hämäläinen