Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Torstaina 10 % Wetterhoff-myymälän tuotosta Naisten Pankille

  Tyttöjen ja naisten aseman edistäminen oli tärkeää Wetterhoffin perustajalle Fredrika Wetterhoffille.

   

  Torstaina 8.3.2018 Wetterhoffin talo ja Wetterhoff-myymälä ovat naisten asialla! Naistenpäivän kunniaksi Wetterhoff-myymälä lahjoittaa 10 % koko torstain myyntituotosta Naisten Pankille.

  – Wetterhoff-myymälän naistenpäivän hyväntekeväisyystempaus on suora jatkumo Fredrika Wetterhoffin perinnölle. Nykyään suomalaisilla naisilla on hyvät kouluttautumis- ja työmahdollisuudet, toisin kuin kehitysmaissa, Fredrika Wetterhoff –säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen toteaa.

  Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten toimeentuloa ja yrittäjyyttä kestävän kehityksen periaattein.

  Tekemällä torstaina ostoksia Wetterhoff-myymälässä, tuet samalla arvokasta työtä ja edistät naisten asemaa kehitysmaissa.

  Fredrika tahtoi tytöille ammatin

  Tyttöjen kouluttaminen oli Fredrika Wetterhoffin (1844–1905) elämäntyö.

  Idea sai alkunsa, kun hän yritti kouluttaa entisiä naisvankeja käsityöammattiin. Tulokset olivat laihanlaiset. Fredrika tuli siihen tulokseen, että naisen tulisi ensin hankkia ammatti ja sitä kautta vahva itsetunto.

  – Paras keino nuorten naisten siveellisen turmeluksen estämiseksi on talous-, ompelu ja käsityökoulujen perustaminen, Fredrika Wetterhoff kirjoitti.

  Hän ajatteli, että ammatti ja toimeentulo suojaisivat tyttöjä ikävyyksiltä. Muun muassa nämä ajatukset saivat Fredrikan perustamaan tyttöjen työkoulun Hämeenlinnaan vuonna 1885.

  Tyttöjen työkoulun toiminta kasvoi, ja tavoitteet toteutuivat.

  – Fredrika oli poikkeuksellinen, koska ei antanut sukupuolensa rajoittaa tekemisiään. Se oli tuohon aikaan hyvin epätavallista. Hän oli kaikkea muuta kuin vain pitsiä virkkaava porvarisnainen, tutkija Inka-Maria Laitila kertoo.

  Fredrikan ansiot tunnusti myös Carl Neu. Hän oli työkoulussa kutomamestarina 1890-luvun alussa.

  – Fredrika Wetterhoff oli jalo persoonallisuus, joka aina tarkoitti hyvää ja lähimmäisen parasta. Vahinko vian, että harvat hänet oikein ymmärsivät, ja että hän ei eläessään saanut läheskään sitä tunnustusta, jonka hän täydellä syyllä ansaitsi, Neu totesi.

  Teksti: Tia Yliskylä

  FREDRIKAN TARINA

  NAISTEN PANKKI

  LISÄTIEDOT
  Hannele Yrjö-Koskinen, Fredrika Wetterhoff –säätiön toiminnanjohtaja, puh. 050 525 9990. hannele.yrjo-koskinen@wetterhoff.fi

    Takaisin
 •   Arkisto

IHANA KEVÄT WETTERHOFF-MYYMÄLÄSSÄ: