Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Tarinat Korttelijoulun takana: Puuleluja, keittiötarvikkeita, laukkuja ja tyynyjä, koruja ja asusteita

  Wetterhoffin Korttelijoulu myy muun muassa puuleluja, keittiötarvikkeita, koruja, asusteita, laukkuja, tyynyjä ja neuleita. Esittelemme marraskuussa osan Korttelijouluun myyntiin tulevista tuotteista.

  Napialan Wanhan Koulun puulelut ja joulukoristeet

  Wetterhoffin Korttelijoulu toivottaa tervetulleeksi Napialan Wanha Koulu ry:n, joka tuo myyntiin muun muassa puuleluja, joulukalenterisukkia ja joulukoristeita.

  – Meillä ei ole yritystä, mutta ahkera ja idearikas isämme Yrjö Lindblom Valtion askartelunohjaajaopistosta jätti perinnöksi tekemiään leluja ja lelujen osia. Isämme oli aikoinaan 1970-luvulla ostanut Niemen Lelutehtaan loput puulelut ja lelujen osat. Nekin tulivat perinnössä meille sisaruksille. Puuosia emme raaskineet polttaa vaan pikkuhiljaa valmistamme niitä myyntiin. Olemme tehneet näin jo reilut viisi vuotta, ja palikat hupenevat, mutta vielä niitä riittää, Päivi Hakoma ja Heli Lindblom kertovat.

  Puutuotteiden lisäksi Päivi ja Heli valmistavat kierrätyshenkisiä koriste- ja lahjaesineitä, kuten joulukalentereita, joululahjapusseja ja tontturivejä.

  – Pukeudumme joulumyyjäisiin aina joulumuoreiksi, Päivi ja Heli kertovat.

  Koruja, pipoja, leikkuulautoja, tarjottimia ja kalentereita Muotoiluhuone TUOKIOlta

  Kotimaisesta koivuvanerista tehtyjä koruja, merinovillapipoja ja -tuubeja, Raumalla painettuja joulukortteja ja seinäkalentereita ja kodintuotteita, kuten leikkuulautoja, pannunalusia ja tarjottimia. Näitä Wetterhoffin Korttelijoulu saa myyntiin Muotoiluhuone TUOKIOlta.

  – Muotoiluhuone Tuokio on muotoiluyritys, jonka tavoitteena on tuoda iloa, tarinoita ja kauneutta tavalliseen arkeen. Ominaista Tuokiota ovat värit, ilo, tietynlainen minimalistisuus ja pieni juju. Inspiraationa toimivat omat lapset, menneet vuosikymmenet, minimalistisuus. Mutta samalla myös hetkittäinen rönsyily, graafisuus ja ihan jokapäiväinen, tavallinen arki: kaatunut maitolasi on arjen parasta tilataidetta, Sanni Takkinen kertoo.

  Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, mahdollisimman ympäristöystävällisesti, vastuullisesti ja laadukkaasti.

  http://www.kauppatuokio.fi/

  Hurina Designin laukut ja tyynyt

  Korttelijoulussa kanavatöistä tehtyjä laukkuja ja tyynyjä myy Hurina Design. Uutuutena ovat vanhoista gobeliineista tehdyt tuotteet.

  – Hurina design syntyi huolesta. Olin huolissani, kun huomasin ryijyjen, raanujen ja kanavatöiden katoavan kaatopaikoille. Yritän nyt omalla tekemiselläni pelastaa noita mummolan käsitöitä, kertoo Saila Karpiola.

  http://www.hurinadesign.fi/

  Tanjaakin korut ja pitsineuleet

  Wetterhoffin Korttelijoulu saa myyntiin Tanjaakin koruja ja neuleita. Korttelijouluun tulee esimerkiksi hopeoidusta kuparilangasta, makeanveden helmistä ja lasi- ja metallihelmistä valmistettuja koruja. Lisäksi myyntiin tulee mohairpitsineulehuiveja ja käsin värjätystä pellavasta valmistettuja asusteita.

  – Tanjaak syntyi alunperin lähes 15 vuotta sitten opiskellessani Wetterhoffilla. Halusin suunnitella neuleita ja vaatteita oman merkin alla, rakkaudesta kaikkeen kauniiseen. Nykyään pääsisältö on koruissa ja asusteissa. Olen henkeen ja vereen käsityöläinen, joten kaikki tuotteet on itse valmistettuja, Tanja Jokela kertoo.

  http://tanjaakdesigns.blogspot.com/

  KORTTELIJOULU

    Takaisin
 •   Arkisto

WETTERHOFFIN KORTTELIJOULU LA–SU 30.11.–1.12.2019 KLO 10–15

 • Wetterhoffin Korttelijoulu on tunnelmallinen ja ainutlaatuinen käsityöläisten joulumyyntitapahtuma historiallisessa miljöössä, yli 130-vuotiaassa Wetterhoffin talossa Hämeenlinnan keskustassa.
 • Paikalla on yli 40 myyjää esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Myynnissä on laadukkaita, taidolla ja rakkaudella valmistettuja käsityö- ja taideteollisuustuotteita, mutta ei elintarvikkeita. Esimerkiksi koristeita, lahjoja, koruja, keramiikkaa ja taidelasia, grafiikkaa, laukkuja, asusteita ja lastenvaatteita, neuleita ja kudonnaisia, tyynyjä, keittiö- ja kattaustuotteita, puuleluja sekä joulukortteja ja käsin sidottuja kirjoja.
 • Varmistamme etukäteen, että myytävät tuotteet täyttävät Korttelijoulun vaatimukset käsityömäisestä valmistustavasta, laadusta ja elämyksellisyydestä.
 • Vapaa pääsy!