Wetterhoffin väkeä: Ateljé Mariko

Ovesta vilahtaa ensin valkoinen tupsu. Sitten rapisevat tassut, ja lopulta vastaantulijaa tervehtii hyväntuulinen nappisilmä: länsiylämaanterrieri Leeloo. Sen omistaja, Mari Konola, kiinnittää puvun hihaa nuppineuloilla.

Kaksikon työnjako on selvä: Mari korjaa miesten pukuja, Leeloo hauskuuttaa asiakkaat ja työtoverit.

Marin Ateljé Mariko –ompelimo sijaitsee Fredrika-salin yhteisöllisessä työtilassa Wetterhoffin talon kolmannessa kerroksessa. Yhteisöllinen työtila, Fredrika-sali, on toimiva ja viihtyisä. Valoisaan työtilaan mahtuu 5 pienyrittäjää.

Avaran salin keskellä on ompelijalle olennainen apuväline: yhteiskäytössä oleva suuri leikkuupöytä.

– Wetterhoffin talo on juuri täydellinen ompelimolle, kun saa tulla samanmielisten kerhoon. Täällä on mukava yhteisö, Mari kehuu.

Ateljé Mariko on perustettu vuonna 2014. Kyseessä on korjausompelimo, joka on erikoistunut miesten pukuihin.

– Hyvin istuva puku tuo ryhtiä koko olemukseen. Miesten pukujen korjaus onkin vaativaa, jotta leikkaus saadaan istumaan niin hyvin, että kokonaisuus näyttää kuin räätälin mittatilaukselta, Mari sanoo.

Häntä ilahduttaa, kun suomalaismiehet haluavat pukeutua siististi ja edustavasti. Puku on näyttävä juhlavaate, ja ammatista riippuen myös tyylikäs työasu.

– Puvun istuvuus kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin – ainakin kaksi viikkoa! – ennen juhlia. Työtilanteeni on niin ruuhkainen, että muutaman päivän varoitusajalla on hankala tehdä korjauksia.

Mari haaveilee oman naistenmalliston suunnittelusta sekä kierrätettyjen vaatteiden tuunaamisesta. Tällä hetkellä niihin ei ole aikaa.

– Suunnittelin itselleni työtakkia kirpparilta ostetusta puvusta, mutta en ole vielä ehtinyt tekemään. Ehkäpä ensi kuussa tai sitä seuraavassa!

Teksti ja kuvat: Tia Yliskylä  

FREDRIKA-SALI

MIKÄ?

 

Mari Konola on vaatetusartesaani ja Ateljé Marikon perustaja. Leeloo on länsiylämaanterrieri.