Kädentaito-kurssit 2022

  

Wetterhoffin talon Kädentaitokurssit syksy 2022 

VÄRJÄYS 

Luonnonvärjäys  – Maksuton yleisöluento

Kiinnostaako luonnonvärjäys? Mitä ovat luonnonvärit? Mitä kaikkea luonnonväreillä voi värjätä? Mistä värejä saa? Mitkä luonnonvärit ja tekniikat sopivat kotona omia lankoja värjäävälle? Värjäysasiantuntijan luennolla opit paljon uutta ja mielenkiintoista ajankohtaisesta aiheesta. Luonnonvärit ovat tulevaisuuden trendi ja osa ympäristöystävällistä käsityöharrastusta. 

Luennon pitää Anna-Karoliina Tetri, luonnonvärjäysalan asiantuntija ja tietokirjailija. Anna-Karoliina on kirjoittanut luonnonvärjäyksestä neljä tietokirjaa ja kouluttanut alalla parikymmentä vuotta. 
 

Aika: to 25.8. klo 17 - 18.30

Hinta: Maksuton yleisöluento

Paikka: Wetterhoff Wanha kutomo, Palokunnankatu 9, 2 krs.

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi wetterhoff@wetterhoff.fi tai ilmoittautumalla suoraan myymälään. Max. 70 henk.Purkkivärjäys – yhden illan kurssi


Haluatko kokeilla luonnonvärjäystä helpolla tavalla? Purkkivärjäys on kylmävärjäystekniikka, jossa lanka ja väriaineet asetellaan purkkiin, jossa ne saavat valmistua muutaman viikon ajan. Kurssilla käytämme vahvoja viljeltyjä värikasveja eli saat lankoihisi voimakkaita oransseja, punaisia ja violetteja sävyjä.  Tutustut samalla värjärin tärkeimpiin värikasveihin ja niiden antamiin sävyihin. Purkkivärjäykurssilla opit myös lankojen esipuretuksen taidon, jota tarvitset myös perinteisessä kattilavärjäyksessä. 

 

Opettaja: Anna-Karoliina Tetri / Tetri design

Aika: ti 13.9. klo 17 - 20

Hinta: 55 €, sisältäen opetuksen

Paikka: Wetterhoff, Palokunnankatu 9, 2 krs.

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi wetterhoff@wetterhoff.fi tai ilmoittautumalla suoraan myymälään. Viimeinen ilmoittautumispäivä 6.9.

Osallistujamäärä: Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia vähintään 12 henkilöä.

Osallistujille lähetetään ennakkotietoa tarvittavista materiaaleista noin viikko ennen kurssin alkua.

Lisätietoja: tetridesign@tetridesign.com

 Kontaktivärjäys – yhden illan kurssi

Opi erilainen värjäystekniikka. Kontaktivärjäyksellä saat monivärisiä ja liukuvärjättyjä lankoja. Jokainen lanka on uniikki luomus. Värjäyksessä käytetään voimakkaita viljeltyjä värikasveja. Lisäksi voit kokeilla halutessasi biojätteistä esim. sipulinkuoria. Kurssilla opit lankojen esipuretuksen ja värin kiinnittämisen kuuman höyryn avulla. 

 

Opettaja: Anna-Karoliina Tetri / Tetri design

Aika: ti 20.9. klo 16.30 - 20.30

Hinta: 55 €, sisältäen opetuksen

paikka: Wetterhoff, Palokunnankatu 9, 2 krs.

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi wetterhoff@wetterhoff.fi tai ilmoittautumalla suoraan myymälään. Viimeinen ilmoittautumispäivä 13.9.

Osallistujamäärä: Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia vähintään 12 henkilöä.

Osallistujille lähetetään ennakkotietoa tarvittavista materiaaleista noin viikko ennen kurssin alkua.

Lisätietoja: tetridesign@tetridesign.com


NEULONTA

Suunnittele ja neulo oma kaarrokepaita

Opi neulomaan kaarrokepaita, esim. islantilaispaita ylhäältä alas neuloen. Opetellaan ensin mitoittamaan paita omiin mittoihin, sekä suunnittelemaan kuvio paitaan. Paitaa neulotaan yhdessä, käyden läpi eri vaiheet ja tekniikat matkan varrella. Lopuksi opit myös viimeistelemään paidan ohjeiden mukaisesti. Kaikki vaiheet opettaa muotoilija ja neulesuunnittelija Veera Jussila.

Tarvitset mittanauhan, excel- tai muun laskentaohjelmiston, puikot ja lankaa paitaa varten. Langat ja puikot voi ostaa kurssin alussa Wetterhoffin myymälästä. Kurssia varten on hyvä osata neulomisen perusteet, muut ohjeet saat kurssilta.

Kurssipäivät:

Pe 26.8. klo 17:30-19:00

La 27.8. klo 13:00-14:30

Pe 2.9. klo 17:30-19:00

La 3.9. klo 13:00-14:30

Pe 9.9. klo 17:30-19:00

La 10.9. klo 13:00-14:30

 

Opettaja: Veera Jussila / Käsityökekkerit

Aika: 26.8. - 10.9.  12 x 45 min.

Hinta: 65 €, sisältäen opetuksen

Paikka: Wetterhoff, Palokunnankatu 9, 2 krs.

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi wetterhoff@wetterhoff.fi tai ilmoittautumalla suoraan myymälään. Viimeinen ilmoittautumispäivä 21.8.

Osallistujamäärä: Kurssille mahtuu 15 henkilöä. Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10. Osallistujille lähetetään ennakkotietoa tarvittavista materiaaleista noin viikko ennen kurssin alkua.

Lisätietoja: veera@kasityokekkerit.fi

 

Lämpimät lapaset-kurssi 

Kurssilla käydään läpi 3–5 erilaista tapaa neuloa erilaisia lapasia ja niiden peukaloita. Käydään läpi erilaisia kiilapeukaloita, intialainen peukalo, sekä lapasen neulominen kärjestä varteen. Neulesuunnittelija ja muotoilija Veera Jussila antaa vinkkejä myös pyöröpuikoilla ja kahden lapasen yhtäaikaiseen neulomiseen.

Tarvitset mittanauhan, muistiinpanovälineet, puikot ja lankaa lapasia varten. Langat ja puikot voi ostaa kurssin alussa Wetterhoffin myymälästä. Kurssia varten on hyvä osata neulomisen perusteet, muut ohjeet saat kurssilta. 

Kurssipäivät:

To 8.9. klo 17:00-18:30

To 15.9. klo 17:00-18:30

To 22.9. klo 17:00-18:30

 

Opettaja: Veera Jussila / Käsityökekkerit

Aika: 8.9. - 22.9.  6 x 45 min.

Hinta: 35 €, sisältäen opetuksen

Paikka: Wetterhoff, Palokunnankatu 9, 2 krs.

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi wetterhoff@wetterhoff.fi tai ilmoittautumalla suoraan myymälään. Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.9.

Osallistujamäärä: Kurssille mahtuu 15 henkilöä. Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 12. Osallistujille lähetetään ennakkotietoa tarvittavista materiaaleista noin viikko ennen kurssin alkua. 

Lisätietoja: veera@kasityokekkerit.fi

 

Neulotaan villasukat – TAITO Etelä-Suomi

ke 12.10., 26.10. ja 2.11.

- Lue lisää tästä kurssista


RYIJYT

Ryijy ommellen – yhden päivän lyhytkurssit 

Haaveiletko ryijyn tekemisestä, mutta et rohkene lähteä kokeilemaan omin päin? Ryijyn voi valmistaa helposti kotona ommellen. Ryijypaketin mukana saat kaikki tarvittavat välineet. Tule lyhytkurssillemme oppimaan miten se käy! Kurssilla käydään läpi ryijynvalmistuksen eri vaiheet ja opetellaan ompelutekniikka. Kurssilla voit aloittaa hankkimasi Wetterhoff-ryijypaketin valmistuksen tai tehdä kokeilumielellä pienen miniryijyn mallistostamme.

Aika: la 17.9. klo 10 - 14 tai la 26.11. klo 10 - 14

Hinta: 0 €, tarvikemaksu ryijypaketin tai miniryijyn hinnan mukaan.

Paikka: Wetterhoff-myymälä, Wetterhoffinkatu 4D katu.

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi wetterhoff@wetterhoff.fi tai ilmoittautumalla suoraan myymälään. Viimeiset ilmoittautumispäivät 12.9. ja 21.11.

Osallistujamäärä: Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia vähintään 4 henkilöä.

Osallistujille lähetetään ennakkotietoa noin viikko ennen kurssin alkua.

Lisätietojawetterhoff@wetterhoff.fi

 

Ryijy omasta kuvasta


Tee omasta piirroksestasi, luonnoksestasi tai valokuvastasi kaunis ryijy kotiisi. Valitsemastasi kuvasta luodaan mallipiirros ja sävykartta, jonka avulla saat ommeltua itsellesi upean muiston ja seinätekstiilin. Ryijyn ompelu on helppoa ja ensikertalainenkin onnistuu siinä hyvien ohjeiden avulla. 

Opettaja: Jenni Vanhanen / Iltamaa

Aika: pe 23.9. klo 16 - 20 ja la 1.10. klo 10 - 15

Hinta: 65 €, sisältäen opetuksen

Paikka: Wetterhoff, Palokunnankatu 9, 2 krs.

Ilmoittautuminen: Varaa paikkasi wetterhoff@wetterhoff.fi tai ilmoittautumalla suoraan myymälään. Viimeinen ilmoittautumispäivä 18.9.

Osallistujamäärä: Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia vähintään 12 henkilöä.

Osallistujille lähetetään ennakkotietoa tarvittavista materiaaleista noin viikko ennen kurssin alkua.

Lisätietojajenni@iltamaa.fi


KUDONTA

 

Rengaskudontakurssi -Anemone seinätekstiili – yhden illan kurssi

Tule mukaan viettämään rentouttavaa iltaa rengaskudonnan parissa. Illan aikana valmistetaan Sofia Knotterin Ainon Ihana -lehdelle suunnittelema Anemone rengaskudontatyö. Tässä työssä pääset leikittelemään väreillä, muodoilla ja tekstuureilla sekä samalla opit kudontaa ja makrameeta. Aloittelijasta konkariin -tervetuloa!

 

Opettaja: Aino Nikulainen

Aika: 18.8. 2022 klo 17 - 20.30

Paikka: Wetterhoff, Palokunnankatu 9, 2 krs.

Hinta: 39 €, sisältää henkilökohtaisen opetuksen kurssilla, 20 cm metallirenkaan ja värikkään loimen, sekä kirjallisen ohjeen mukaan (nähtävissä jo Ihana 4/22 -lehdessä). Materiaalit työhön voit ostaa suoraan tästä paketista https://sofiaknotter.fi/tuote/ihana-anemone-rengaskudonta-tarvikepaketti/ tai poimia verkkokaupasta vastaavat tuotteet. Voit myös tuoda mukanasi omat langat ja tekstuurit!

Miten maksetaan: Lunasta paikkasi kurssille ostamalla kurssipaikka https://sofiaknotter.fi/tuote/rengaskudonta-kurssi-hameenlinna-20220818/#

Lisäinfoa: Jos ostat materiaaleja verkkokaupasta, tuon ne halutessasi paikanpäälle (lisätietoa kurssilinkissä).

Osallistujamäärä: Kurssille mahtuu mukaan 15 henkilöä.  Kurssi toteutuu, jos tulee vähintään 11 osallistujaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstaina 11.8.

Tiedustelutaino@sofiaknotter.fi


KIRJONTA

Boro-paikkausta ja sashiko-kirjontaa farkulle

– TAITO Etelä-Suomi

to 22.9. ja 6.10.

- Lue lisää tästä kurssista


VIRKKAUS

Virkattu Allium-kori – TAITO Etelä-Suomi

la 15.10.

- Lue lisää tästä kurssista

 

Wetterhoffin talon Kädentaitokurssit syksy 2022 

Kurssikalenteri PDF