Wetterhoffin väkeä: Bohemian Insanity

Vanha trikoopaita saa sakset selkäänsä. Sitten surisee saumuri ja kas, vanha pusero onkin muuttunut mekoksi.

Saumurin takaa kurkistaa ompelija ja suutari Heli Kuula. Hänen yrityksensä Bohemian Insanity on kierrätysvaatteisiin erikoistunut design-ompelimo.

Huolettoman ja hullun ompelimon kärkituotteet ovat kierrätystrikoosta ja –neuleesta valmistetut mekot ja kintaat. Heli silppuaa vanhat vaatteet ja ompelee niistä itse suunnittelemiaan mekkoja ja käsineitä.

– Kaikki on kierrätettyä. Vain tukikankaat ostan uutena. On aivan käsittämätöntä, että ostetaan paita, jota käytetään vain kaksi kertaa. Kierrätys vähentää tekstiilijätettä, Heli toteaa.

Kierrätyksen lisäksi tärkeää on värit. Musta on pannassa, samoin suomalaisten ikisuosikit beige ja harmaa. Sen sijaan Heli tarjoaa tuutin täydeltä väriterapiaa: vihreää, pinkkiä, keltaista ja muita energisiä sävyjä.

– Tykkään väreistä. Miksi pukeutua mustaan, kun iloisempiakin värejä on?

Helin mekkoja ja käsineitä myydään verkkokaupassa. Useimmiten asiakkaat lähettävät itsestään mitat, sitten Heli suunnittelee ja toteuttaa mittojen mukaisen mekon. Jokainen vaate on uniikki, käsin tehty.

Parhaillaan Heli opiskelee jalkinemuotoilua HAMKissa.

– Jatkossa yhdistän kengät työhöni tavalla tai toisella, mutta oman kenkämalliston tekeminen vaatii erikseen pääomaa.

Wetterhoffin talo on Helin pitkäaikainen ystävä, suorastaan bestis. Hän on ollut mukana muun muassa käsityöläisten osuuskunnassa.

Nyt Helin työhuone sijaitsee Wetterhoffin talon kolmannessa kerroksessa, yhteisöllisessä Fredrika-salissa, jossa on työtilat 5 pienyrittäjälle.

– On ihan luksusta, kun on tilaa ja valoa. Wetterhoff on vähän niin kuin toinen koti. Kaunis vanha talo, jolla on sielu.

Teksti ja kuvat: Tia Yliskylä  

FREDRIKA-SALI

MIKÄ?

  • Bohemian Insanity –ompelimo/ompelija, suutari Heli Kuula
  • Wetterhoffin talon kolmas kerros, Fredrika-sali
  • Puhelin: 040 670 3937
  • Sähköposti: heli.kuula@gmail.com
  • Verkkokauppa: Bellapuoti
  • Avoinna: Sopimuksen mukaan

Kaikki on kierrätettyä. Vain tukikankaat ostan uutena, kertoo Heli Kuula ompelimo Bohemian Insanitysta.