Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Wetterhoffin väkeä: Sisustusarkkitehtitoimisto Sarka Design

  Sisustusarkkitehti Tinja Sarkasen työhuoneessa huomion kaappaavat värikkäät taulut. Sisustuksen ammattilaista hymyilyttää. Kiireinen muotoilija ehtii harvoin katselemaan maalauksia, vaikka hän on itse valinnut voimavärit seinälleen.

  Sarkasen työhuone muutti Wetterhoffin taloon lokakuussa Hänen yrityksensä kantaa nimeä Sarka Design. 

  Vaikka kyseessä on yhden naisen toimisto, Tinja Sarkasen yhteistyökumppanien verkosto on laaja brändin kehittämisestä graafiseen suunnitteluun. Yhteistyö on tarpeen, koska monesti sisustuksen suunnittelu käynnistää laajemman brändin tuuletuksen.

  Tinja Sarkasen mielestä hyvä design toimii moitteettomasti. Käytännöllinen on kaunista.

  – Suunnitelmani pohjautuvat aina yrityksen tai asukkaan arvomaailmaan ja toiminnalliseen tarpeeseen. En koskaan suunnittele mitään omin päin, vaan asiakkaan visio ja brändi luodaan tiloiksi ja kuviksi, Sarkanen sanoo.

  Sisustusarkkitehdin ammattitaitoon kuuluu kuitenkin asiakkaan yllättäminen. Hän keksii jonkin sellaisen idean, jota asiakas ei etukäteen tiennyt haluavansa. Mutta joka sitten hurmaa totaalisesti.

   – Pahinta on tottumus. Se, että tehdään kuten ennenkin, koska niin on aina tehty. Mutta onko oltu tehokkaitta? Onko bisnes edistynyt? Tai kehittynyt? Onko ympäristö viihtyisä ja ilahduttava?

  Wetterhoffin talo on Sarkaselle tuttu entuudestaan. Hän valmistui Wetterhoff-koulutuksesta vaatetusalan artesaaniksi vuonna 2007.

  – Tämä miljöö on älyttömän makea. Kansallisromanttisia yksityiskohtia on vaikka kuinka paljon. Hymyilen varmasti joka päivä porrastasanteen käpykoristeille.

  Wetterhoffin talon perustaja Fredrika Wetterhoff oli oman aikansa moderni nainen, joka muokkasi mielipiteitä ja toteutti rohkeasti päämääräänsä vähävaraisten naisten aseman kohentamiseksi. Tinja Sarkasen mukaan Fredrikan perintö elää yhä.

  – Tämä on nyt hieman naiivia, mutta se näkyy luovuutena ja luottamuksena omaan osaamiseen.

  Teksti ja kuva: Tia Yliskylä

   

   

    Takaisin
 •   Arkisto

MIKÄ?

Sarka Design

Sisustusarkkitehtitoimisto

Wetterhoffin talon 2. Krs

Puhelin: 040 7743 412

Sähköposti: tinja@sarkadesign.fi

www.sarkadesign.fi

Palvelut: Kotien ja työpaikkojen sisustus-, valaistus- ja kalustesuunnittelu, muuttoinventointi, brändimuotoilu, 3D-visualisointi, perinnekorjauskonsultointi

 

 

"En koskaan suunnittele mitään omin päin, vaan asiakkaan visio ja brändi luodaan tiloiksi ja kuviksi."

Tinja Sarkanen