Slideshow (100%x100%)

Uutiset

  

 • Suomen käsityön museo kerää Wetterhoff-muistoja

  ”Opiskelin [Wetterhoffin] kotiteollisuuskoulussa kudontaa vuosina 1979–81. Koulussa opittiin kankaankudonta perusteellisesti kankaan rakentamisesta viimeistelyyn saakka. Kangaspuun niidetkin solmittiin itse. Ohjelmassa oli myös jonkin verran ompelua ja neulontaa.”

  Näin muistelee Maarit Turunen Wetterhoff-vuosiaan. Hän jatkoi myöhemmin opintojaan Wetterhoffin oppilaitoksessa, ja myös työskenteli Hoffilla neuletyöpajan opettajana.

  Suomen käsityön museo kerää Wetterhoffin oppilaitokseen liittyvää muistitietoa ja muistoja eri vuosikymmeniltä. Tarkoitus on koostaa muistoista suurempi, eri tarinoista koostuva, wetterhoffilainen kertomus luettavaksi myös tuleville sukupolville.

  Käsityön opetuksella on Suomessa pitkät perinteet ja Wetterhoff-muistojen keruulla halutaan tallentaa museon kokoelmiin käsityön opetuksessa tapahtuvaa murroskautta.

  Suomen käsityön museo kannustaa kaikkia Wetterhoffissa opiskelleita tai opettaneita, HAMK:in muotoilusta valmistuneita tai wetterhoffilaiseksi itsensä kokevia vastaamaan muistokyselyyn. Muistoja Wetterhoffin ajoilta kerätään osoitteessa wetterhoff.muistele.fi/

  WETTERHOFF-MUISTELU

    Takaisin
 •   Arkisto

Kaiken kaikkiaan [Wetterhoffin] opettajakoulutus oli elämässäni merkittävässä roolissa, sillä sen käytyäni sain valita mihin menen töihin. Pääsin kolmeen eri oppilaitokseen valmistuttuani. Käsi- ja taideteollisuusalan opettajilla oli kysyntää tuolloin ja olin siinä ammatissa eläkkeelle jäämiseeni saakka.”

Marjatta Hilden opiskeli Wetterhoffilla 1980-luvun lopulla

 

”Opiskelin Frederika Wetterhoffin kotiteollisuusopiston kutomavoittoisella opettajalinjalla 20.8.1958–5.6.1961. Kesällä 1960 keräsin Wetterhoffin kokoelmiin tekstiilinäytteitä Alavuden pitäjästä. Kerääjä varasi mukaansa vihkon tai paperia, jossa oli laitettuna sarakkeet joka tiedolle, mitä tekstiilinäytteestä piti ottaa selville. Siinä nyt ainakin kysyttiin tekijän nimi ja omistaja, kylä, ikä. Sitten aamulla lähdin pyöräilemään. Minusta pienet kylätiet olivat kivat kulkea ja mielenkiintoista oli mennä aivan vieraisiin taloihin.”

Sirkka Muurela opiskeli Wetterhoffilla 1958–1961